Een huis om particulier te huren

Starten met huren

Het vinden van particuliere huurhuizen kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. De traditionele manier is een bezoek aan de makelaar, waarbij particuliere verhuurders zijn aangesloten. De makelaar behartigt de belangen van de verhuurder. Het voordeel hiervan is dat het verhuren in handen is van een professioneel persoon die weet wat hij of zij doet. Hierdoor is het risico op conflicten of kleine lettertjes in een contract een stuk kleiner.

Particulier_huurcontract_ondertekenen

Ook via kranten en het internet is het mogelijk om particuliere huurhuizen te vinden. Zeker het internet is tegenwoordig een belangrijke plek om zowel een huis voor particuliere huur aan te bieden of te vinden. Websites springen als paddenstoelen uit de grond, wat ook kan zorgen voor weinig overzicht. Wilt u via het internet een verhuurder vinden, zorg dan altijd voor een duidelijk beeld van het aanbod op het internet. Er kunnen grote verschillen aanwezig zijn in prijs, locatie en voorwaarden. Daarnaast is het internet een plek waar ook oplichters hun slag zo nu en dan slaan. Wees alert op aanbiedingen die te mooi om waar te zijn lijken. Het zou goed kunnen dat dit ook het geval is.

Heeft u de woning van uw wens gevonden, dan stuurt u een bericht naar de verhuurder of makelaar. Vaak zijn er meerdere potentiƫle huurders, wat betekent dat u vaak meerdere gesprekken voert met de verhuurder, zodat deze de juiste keuze kan maken voor een huurder waarmee het klikt. De volgende stap is het opstellen van een huurovereenkomst. Hierin staan alle voorwaarden, afspraken en regels voor het huren van de woning, voor zowel de verhuurder als huurder. In de meeste gevallen is het normaal dat u als huurder een borg betaalt alsmede direct de huur voor de eerste maand. De hoogte van de borg hangt af van de inboedel en grootte van het huis.